Kender du følelsen?

FB0F0A80-CB7D-473E-872F-9BE510E6E8CA

Kender du følelsen?

Kroppen larmer! Kan den ikke bare fikses - hurtigst muligt? Gidder ikke så mange forklaringer - bare fiks den NU!

 

Min erfaring siger mig (både fra 20 års erfaring med at hjælpe mennesker som dealer med ubehag og symptomer i kroppen - og ikke mindst; 44 års erfaring i egen krop - også fra en patients perspektiv) at vores 2022 kroppe er generelt; smertefulde, stagnerede, anspændte, rastløse, gennemsyret af bekymring, irritation & tristhed. 

Men udadtil - så er det styr på det! - livet er godt - det kører derud af i hurtigt tempo! Vi lever i et fikse orienteret samfund, som har en tendens til at glasere lorten - smukke teorier og flotte latinske betegnelser fortæller os at; vi har alt under kontrol! 

Og det er her jeg mærker en grundtræthed! Du ved, sådan helt ind til knoglen. Vi har bygget vores tro op, rundt et kropsbillede som fortæller os; at lige om lidt så har vi fundet kuren til al sygdom og lidelse! kommer pillen på markedet som fikser det hele for os, eller chippen du kan sætte op i røven hvor du ikke behøver mærke kroppen længere - så bliver alt godt!

 

Det "kedelige" her er:

Din krop (som er, og representerer dit liv) kan ikke proppes ind i en rationel ligning. PUNKTUM. Hvis vi anerkendte det fuldt ud, ville det være nemmere at skabe innovative nye tilgange til at hjælpe folk til at have det bedre. Åbne op en lille smule - frigive lidt af de anale spændinger vi er trænede til at gå rundt med for at passe ind i det korrekte billedet på hvad kroppen er!

Vi sidder fast i en rationel historiefortælling, som fortæller os at lige om lidt; så har vi igennem nye studier fundet svaret på gåden; menneskets krop og sundhed. Stay fucking tuned!

Ind til facitsvaret har landet bliver vi bombarderet med hvad, hvordan, hvornår og hvor meget!! Bombarderet fra sundhedsguruer som har svaret! Til dig!

 

Og ja - som fagperson er det helt klart min opgave at have en løsning! Din (og min) opgave er så, at navigere i konstant sundheds overinformation - og det ser ikke ud til at det bliver mindre af det, som årene går!

Kroppen er blevet så kompliceret i dagens sundhedsræs, at vi burde fødes med en manual! Spis mere broccoli i dag, få kræft af broccoli i morgen, 10 min interval i dag, 20 min i morgen, 8,3 timers søvn i dag, 9,4 timers søvn i morgen. Und zu weiter bitte!

 

Mit trætte budskab er:

Vi har låst os fast i en mekanisk forståelse af kroppen, som igen gør at vi er mere og mere afhængige af, at blive fortalt hvad vi skal gøre! Eller rettere sagt; hvad vi burde gøre (for vi gør det jo ikk helt optimalt alligevel, og så kan vi svømme rundt i den konstante gnagende dårlige samvittighed).


Forskning siger at…..Follow the science.... har vi nu hørt gentagne gange - og inden jeg bliver dømt til total hippie go lucky, så har jeg absolut ingen modstand på konceptet natur videnskabelig forskning. Jeg har i alle mine faglige år været meget nysgerrig på hvad der findes i lupen når dygtige forskere fremviser deres arbejde!

Jeg som praktiker, og som arbejder med mennesker som ikke har det godt, er dog meget klar over at teori og praksis oftest ikke taler samme sprog! Vores design passer nemlig slet ikke ind i den 2+2 ligning vi så gerne kunne tænke os!

Tracker vi den moderne videnskab tilbage til en begyndelse, var en af de vigtigste komponenter; at være open minded - åbne op og stille spørgsmål! En anerkendelse af, at når vi forholder os til biologisk materiale er det afgørende at inddrage den ukendte faktor i ligningen! Det er intet facitsvar!

Jeg mener at den ukendte faktor er den absolut vigtigste komponent i at forstå krop, livet og det vi er en del af. Især som praktiker. Hvad der skal til for at finde gode, bæredygtige løsningsmodeller for vores 2022 kroppe - og ikke bare med nye glaserede faglig korrekte teoretiske modeller - vi fagpersoner bliver liderlige af at snakke om!

Hands on løsningsmodeller som fungerer i praksis. Som skaber mærkbare ændringer, ændringer hvor du som har kroppen - er deltagende i processen - såfremt du er interesseret i det selvfølgelig!


Når Louise eller Thomas kommer ind på klinikken hos mig, kan jeg have studeret rigtig mange randomiserede, kontrollerede studier om hvad der er korrekt at gøre, jeg kan kende min anatomi til fingerspidserne og vide hvor hver en lille nerve løber og hvad den heder i teorien - men det er altid et helt liv som kommer ind ad døren, en fysisk krop/masse/kemi som har reageret på det den er blevet tilbudt ind til nu i livet. Komplekst? Hail ja - men det er gaven ved at arbejde med mennesker, at være nysgerrig over hvorfor din krop og dit liv har taget den drejning det har gjort. Den ukendte faktor bliver afgørende! 

 

Så:

Nr 1: Kroppen du går rundt med er IKKE designet rationelt eller lineært, den er ikke designet mekanisk som din bil! (pisse irriterende egentlig for så ville den være så meget lettere og finde ud af!)

&

Nr 2: Kroppen er primært designet til oplevelse, designet til at modtage voldsomt store mængder information - processere dem og skabe et output = din krop lige nu! Det er det der er forskellen på et kadaver og en der har puls. Og det vigtige her være sig; din krop lyver aldrig! Din biologiske “spacesuit” er designet til navigation, til kalibrering når den har været ude af balance - såfremt den har gode forudsætninger til det! Så spørgsmålet er; hvilke forudsætninger har din fysiske masse i dag for at kalibrere og restituere når du har presset kroppen? Ved du hvilke forudsætninger som er vigtigst for dig i dit liv?

 

Og helt lavpraktisk, hvad betyder det for dig; at du er primært designet til oplevelse?

Dit liv består af oplevelser; den rumlende fornemmelse i maven når du er sulten, sommerfuglerne og letheden når du er forelsket, knuden i maven når du bekymrer dig over ikke at levere godt nok hverken på dit arbejde eller privat, trykket i hovedet når tankemyldret kværner derud af, låsningen i maven når overblikket over din restskat kommer - og du ikke har lagt penge til side for at kunne betale, de pladsmanglende spændinger som gør du ikke får vejret, når du oplever angsten over livet, tyngden i brystet over sorgen over at have mistet, spændingerne i kæberne når du for endte gang har holdt din buldrende vrede tilbage over at nogen eller noget har overtrådt dine grænser, sammentrækningerne i kroppen hvor du gør dig mindre og skammer dig - og håber de andre ikke opdager det, rastløsheden over ikke at blive en succes på de sociale medier og få nok likes på det billedet, du selv føler blev taget fra din bedste vinkel, de destruktive ord du hører med det samme du har været svag og givet efter for lysten til en hel chokolade kage - igen! 

Opkoblingen du mærker når du bevæger dig i naturen og mærker græsset under dine bare fødder, følelsen af vandet når bader en varm sommerdag, nærheden og varmen når du er sammen med en du holder af, den boblende svævende lykke over at mestre - at lykkedes med den rationelle ligning du løste på arbejdet og den efterfølende bekræftigelse du fik fra din chef, forløsningen af at opdage ekstra penge på kontoen du ikke vidste du havde, det lette flow du oplever når du bare er, og dyrker noget du elsker.

DU ER DESIGNET TIL OPLEVELSE! - og din fysiske krop former sig helt konkret efter de oplevelser du og dit liv består af!

Spørgsmålet er; er vi interesseret i at acceptere at vi er designet på denne mærkbare måde?


Din krop er dit liv.

Via det mekaniske kropsbilledet er vi trænet til illusionen om separation; kroppen er delt op i stykke og dele hvor de forskellige kropsdele er separeret fra hinanden ("dit knæ har vel ikke noget med din skulder at gøre!"), du er separeret fra din krop ("jeg har det sku meget godt, men min krop er noget lort"!), os som arrogant & "hyper intelligent" menneskerase er separeret fra vores omgivelser ("det der klima der, er vel bare noget vi skal fikse, før vi tager videre og fikser andre planeter"!) 

I praksis er det ikke muligt! Du er altid hele sammenhængen. Ikke dermed sagt at forståelsen af komponenterne ikke har været og kan være vigtige! Men det er et mindset som i aller højeste grad har sine begrænsninger!

 

Hvis du lå på min briks i dag (og var interesseret i at ligge der selvfølglig!) Så vil jeg finde et hav af historier (læs; oplevelser) rundt omkring i din krop. Nogle af dem er du bevidst om, største delen er du ubevidst om, og deler af historierne er alt for smertefulde at få frem i lyset. 

Hvordan du forholder dig lettest til din krop og historier (eller ikke) er selvfølgelig din opgave. Og der findes ikke en recept på rigtig måde at gå ind til kroppen på. Nogen går ubevidste rundt og har det pisse godt, mens andre erfarer at; at frigive noget af den bagage og lort vi (alle) bærer med os, opleves befriende.


Unaset hvordan du forholder dig; du er her, i et genialt design!

Et røv intelligent design som primært er programmeret til oplevelse - kombineret med den afgørende og fascinerende, rationelle fornuft! Lad os værdisætte det hele på sammen niveau og vi kommer itl at se helt andre resultater - i praksis!